Poort II

Wanneer bij een kunstwerk of installatie een bijhorende tekst wordt vermeld heb ik het bijzonder lastig om die te lezen. Meestal omdat ik me niet altijd kan verplaatsen in de wereld van het object of de kunstenaar. Vaak omdat ik het gewoon niet begrijp. Langs de andere kant, als het te simpel of te makkelijk overkomt is het voor mij al snel ongeloofwaardig of in het ergste geval te gekunsteld of te gezocht. Wat niet verward mag worden met eenvoud.

De snelle lezer zal al gauw doorhebben dat wat ik hier nu typ ook een tekst is die hoort bij een (ik kies zorgvuldig mijn woord) ontwerp – Een kunstenaar ben ik niet. Eerder iemand die aanmoddert en dingen foefelt. Aangezien de baas ben in mijn landschapspark doe ik gewoon mijn ding. Dus hier komt de tekst over Poort II, die in alle opzichten vergezocht is, maar toch een stuk karakter van mij blootlegt.