Once Upon A Time In The West: Monument Valley

Wij maar kilometers vreten tussen Arches National Park (Utah) en de wereldberoemde Horseshoe bend (Arizona) via Monument Valley. We waren zo goed aan het opletten dat ik plots vanaf de achterbank de wereldberoemde rotsformaties zag… door de achteruitkijkspiegel. We waren bijna de vallei uit… niemand die ons zoiets ooit zal nadoen!
We zijn onmiddellijk terug gedraaid om de rode eenzame rotsen in de woestijn te kunnen aangapen.

Van een mesa via een butte naar een spire.
Door het al miljoenen jaren afslijten van de zachtere onderlagen hebben zich mesa’s gevormd: brede rotsformaties met een platte bovenkant. Langzaam slijten de zachtere zijkanten totdat de breedte kleiner wordt dan de hoogte. Vanaf dan spreken we van een butte. Als het proces zich voortzet ontstaan er rotsnaalden. De zogenaamde spires zijn een laatste fase tot ook die helemaal verdwijnen.

Hoeveel rotsen Wile E. Coyote heeft doen ontploffen weten we niet. Ook Road Runner hebben we niet gezien. Ze waren gevlucht naar… Abu Dhabi… zijn we achteraf te weten gekomen. Aan de temperatuur zal het niet gelegen hebben.

Reisplan

We reden door Monument Valley op 30 oktober 2012 op onze eerste roadtrip doorheen de Verenigde Staten: WestCoast Part 1.
Onder het motto, kiezen is verliezen hebben we het Vistors Centre en het nationale park zelf via de Valley Drive niet gedaan.

We bezochten Warner Bros. World Abu Dhabi op onze reis naar de Verenigde Arabische Emiraten op 10 april 2019.
https://www.wbworldabudhabi.com/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.