Alternatief Londen

Elk jaar vertoeven we een paar dagen in Londen. Omdat het lief af en toe een musical wil meepikken en New York niet echt om de hoek is. Londen is off course een fijne stad. De meest toeristische paadjes hebben we nu toch al betreden zodat het tijd werd voor een alternatief ofwel in het Engels: The Alternative London Walking Tour. Het concept is eenvoudig. Met een gids verkenden we gedurende twee uur de buurt van Brick Lane in oost-Londen op zoek naar streetart. Veel kunstwerken zijn er gewoon illegaal geplaatst. Of dit alles nu vandalisme of kunst was mochten we zelf oordelen.
Veel kunstwerken zijn vergankelijk en zullen trouwens niet overleven. Niet omdat ze per se illegaal zijn en daardoor moeten verdwijnen, maar omdat de mens nu eenmaal ingrijpt in een stad. Binnen een paar jaar zal de grote vogel van de Gents kunstenaar Roa misschien niet meer bestaan omdat er op het naastliggende terrein zal gebouwd worden.
De geschiedenis van de wijk kregen we er trouwens gratis bovenop. Gratis? Ongeveer. We mochten de gids tippen wat we wilden, naargelang onze tevredenheid. Een aanrader!

Website: www.alternativeldn.co.uk

3 reacties

  1. bentenge zegt:

    Hier thuis overkomt me dat ook wel… we hebben net te veel “kunst” hangen of staan, en dan bedenk ik heel soms eens: ik zou er beter een deel gewoon van “wegkieperen”, een soort van dynamiek van vergankelijkheid zoals het leven.

Wil je iets vertellen?