#BC16 Kroniek van een aangekondigde dood

Het klinkt luguber. Dat was het ook. Of hoe een dorp weet dat er iemand vermoord zal worden maar niemand iets doet om het tegen te houden. Dat is wat er zich afspeelt in een Kroniek van een onaangekondigde dood van Gabriel García Márquez. Ik twijfelde om nog een boek van hem te lezen. Het is misschien not done om een Nobelprijswinnaar niet goed te vinden, maar ik vond Honderd jaar eenzaamheid niet zo fijn om te lezen. Ik had er gewoon niks mee. Ik vond het zeer langdradig. Mooie zinnen, dat wel, maar het kon mij niet echt boeien. Kroniek van een onaangekondigde dood deed net het tegenovergestelde! Ik werd er in meegezogen. Misschien omdat het een heel dun boekje was (wat meestal geen punt is bij andere schrijvers). Ik las het in twee dagen uit. Een waar puzzelstuk die mijn deed verbazen wat er nu echt was gebeurd in dat dorp.

Daarmee heb ik wat nieuwe uitdagingen verbroken: uitdaging 4 (een klassieker) mag ik toch wel aanvinken , 10 (boek waarin de dood centraal staat) lijkt me nogal wiedes, 16 (auteur met Latijns-Amerikaanse roots) en 29 (een boek van dezelfde auteur ook in 2015 gelezen).


Ook dit jaar doe ik mee aan de Verbeelding Book Challenge.

3 reacties

  1. Bertie zegt:

    Hier ben ik niet aan begonnen omdat ook ik zijn Honderd jaar.. te langdradig vond. Misschien ga ik het toch eens inzien, later.

    Leuke uitdaging, Book Challence. Echt iets voor een veellezer.

  2. Lady Bella zegt:

    Halverwege het tekstje verandert het boek van titel ^^
    Maar toppie wat de boekuitdagingen betreft! Ik ben natuurlijk gewoon jaloers :/

Wil je iets vertellen?