Bruine vingers

De plantenweelde in ons appartement is heden ten dage tot een minimum herleid. Wij tellen op dit ogenblik welgeteld 1 plant, zijnde een kleine mosgroei op ons balkon van enkele vierkante millimeter. Onze vingers zijn even groen als een reep melkchocoladereep dieppaars is, wat Milka ons ook wil doen geloven. We hebben ooit planten gehad. Net na onze verhuis naar Brussel deden we een probatie met het zaaien van enkele kruidje-roer-me-niets. Waarlijk bracht dat ons na enkele dagen een stuk of wat nakomelingen op. De pot in de vorm van een koffietas was gigantisch in vergelijking met de sprieten die er in ontloken. Lang hebben wij echter niet kunnen genieten van deze geboorte want wij mochten van onszelf voor een paar weken op reis. We zochten in aller ijl een oppas en vonden die in de vorm van onze onderbuurjongen. We konden met een gerust hart vertrekken.

De dag na onze terugkomst kwam onze buurjongen helemaal van slag de trap opgelopen. In zijn hand, een pot met een verschrompeld hoopje kruidjes-roer-me-niet-meers (flauw, ik weet het). Hij wist niet goed wat zeggen. Hij had alles gedaan om de plant te verzorgen en had de plant zelfs op zijn schoot meegenomen in de trein toen hij voor een paar dagen naar zijn ouders ging. Van een toewijding gesproken! Wij probeerden hem gerust te stellen door onze mislukte plantondernemingen uit de doeken te doen. Het kruid was waarschijnlijk toch al inwendig aan het rotten toen wij die pot aan hem gaven.

En zo kennen jullie het verhaal van de ten ondergang van onze laatste plant en zitten wij sindsdien zonder enig groenelement. Wij hebben in de plaats dan maar Legoots en een flipperkast in huis gehaald. Kwestie om de leegte wat te verdoezelen. Wie zijn planten overigens graag weg wil wegens omstandigheden kan ze bij ons kwijt voor een langzame pijnlijke dood. Wij zijn discreet en vragen nooit om de reden tot euthanasie. Wij doen dat voor een democratische prijs van 1,50 euro x 2 x 10% winstmarge (voor de metro met overstap op de tram, naar het containerpark en inclusief plechtige zegening bij het ter aarde bestellen).

Eén reactie

Wil je iets vertellen?