Hiking #1 – Tervuren – Pécrot

Me-time op zondag. Alleen thuis in de zetel hangen kon fijn geweest zijn maar ik snakte naar de zon. Dat in februari. Van ongeduld gesproken. Zon was er trouwens volop vandaag. Tussen zeer mooie wolkenpartijen door. Ik nam de metro in hartje Brussel richting Montgomery om daar het iconische trammetje 44 te nemen richting Tervuren. De tramlijn ligt aan de oevers van verschillende grote parken en rijdt op een gegeven moment volledig in het groen. Het station van Tervuren ligt net buiten het Brussels Gewest. Daar aangekomen moest ik een kleine kilometer wandelen op zoek naar het eerste knooppunt.

Via de wandelknooppunten plan ik vaker wandelingen doorheen het land. Via de website www.wandelknooppunt.be zijn de punten handig aan te klikken en handig te importeren in de gelijknamige app. Wandelingen tracken doe ik met de app Runkeeper. Vandaag wandelde ik aan de hand van de knooppunten “Zuid-Dijleland”, ten zuiden van Leuven in het Vlaams Gewest.

Wandeling Tervuren-Pécrot

Eerst door het park van Tervuren (aan het Midden-Afrikamuseum) richting het Zoniënwoud waar ik niet echt helemaal in ben geweest maar de oostelijke bosrand heb gevolgd in nogal wat modderige dreven. Doordat ik mijn wandeling op de luchtfoto had gepland kon ik voor de nodige afwisseling zorgen. Ik verliet het Zoniënwoud om in het heuvelachtige landbouwgebied van Overijse te duiken. Onverharde landbouwwegen tussen de akkers wisselden elkaar af met kleine bosjes in de valleien. Na de dorpjes Loonbeek en Neerijse werd het platter en zat ik tenvolle in de natte weilanden en natuurgebieden aan de oever van de Dijle. Aankomen deed ik niet waar ik gestart was maar in het station van Pécrot, net in het Waalse Gewest. Daar nam ik na een slordige 24 kilometer wandelen de trein terug via Ottignies naar Brussel. Diversiteit troef deze namiddag.

2 reacties

Wil je iets vertellen?