Huiswerk

Ik kreeg van Wildcart van WorldsApart 2.0 de LiebsterAward in mijn sokken geschoven (ik zit op het moment van schrijven zonder schoenen aan mijn computer, geen idee hoe ik dat effectief in mijn sokken zal krijgen.). Enfin, om het kort te maken, ik kreeg 11 vragen voorgeschoteld. Aan mij om antwoorden te geven… spannend eh!

 • Wat is je lievelingseten?
  Als er iets is wat ik iedere dag kan eten is het wel een ordinaire spaghetti. De Belgische variant weliswaar, met gehakt en alle soorten brol in gemengd. Ik hou van op zijn Italiaans klaargemaakte pasta’s, daar niet van. Maar een Belgische Spaghetti kun je me zelfs als ontbijt serveren! Het liefst nog met een kilo geraspte kaas (waarna ik 24 uur nodig heb om het hele zootje te verwerken).
 • Waarom ga jij graag op reis naar het buitenland?
  Jah, waarom eigenlijk? Nog nooit bij stil gestaan. Het opsnuiven van cultuurverschillen, al dan niet met verwondering van zelfs rare gewoontes?  Andere omgevingen dan ik gewoon ben spreken mij wel aan. Het gras is altijd groener aan de overkant, misschien dat ik daarom graag naar het buitenland ga en dat ik daarom zelf in het buitenland ben gaan wonen (nvdr: Brussel).
 • Waar ging je in je eigen land al op reis (citytrip/B&B) ?
  Misschien alleen die van vorig jaar vermelden, anders wordt het een beetje veel: 4 dagen Luik met nieuwjaar, gaan wandelen in de Voerstreek, (Brugge en Gent tellen niet mee zeker? (want ik werk daar (maar overnacht er op regelmatige basis))), Leuven (wij overnachten daar af en toe na een feestje maar vorig jaar met de familie daar op weekend geweest (toch de volle 20 minuten op de trein gezeten)), Antwerpen, Coo (watervallen en PlopsaCoo),…
 • Waar heb jij bij een ander, een hekel aan?
  Roddels. Niet dat een fijne roddel af en toe niet leuk is en om van te smullen maar soms denk ik dit moest ik echt niet weten.
 • Hoeveel paar schoenen heb je?
  Maar 10 denk ik, waarvan 8 paar sneakers en 1 paar nette en 1 paar versleten nette schoenen.
 • Hoe ga jij om met stress?
  Ik vul een badkuip met water en ga er in liggen en neem een boek ter hand. Bij ontsteltenis aan deze attributen doe ik mijn kopteledinges aan en luister ik muziek.
  Ooit een periode gehad met zeer veel stress die eigenlijk al volledig uit te hand was gelopen. Toen was het een kwestie van alles wat te kunnen resetten. Dat ging niet over een nacht ijs en alleszins niet te omschrijven met een paar zinnen.
  Voor de rest heb ik weinig stress. Omdat ik al jarenlang af en toe op een podium zit en muziek ten berde te breng heb ik niet veel last van stress om voor een publiek iets te doen. Of het op iets trekt is dan weer een ander verhaal. 
 • Heb je véél échte vrienden?
  Ik heb een behoorlijk aantal echte vrienden. Ik plak daar geen getal of namen op. Degene over wie ik het heb weten dat wel.  
 • Geef jij wel eens geld aan goede doelen?
  Veel te weinig tot bijna niets. Bij acties die bekend zijn van op tv doneer ik soms iets.
 • Geef 3 persoonlijkheidskenmerken van jezelf.
  Koppig als een steenezel.
  Te veel nadenkend in het leven staan.
  Niet te veel mij van de geldende normen in de maatschappij aantrekken en mijn eigen ding doen.
 • Ga je graag alleen uit eten of enkel met vrienden?
  Alleen? Is dat alleen met z’n twee? Helemaal alleen ga ik niet zo graag uit eten. Ook al gebeurd dat wel eens als ik onderweg ben. Voor de rest hou ik wel van afwisseling. Gezellig met z’n twee of met vrienden maakt niet zo veel uit.
 • Ontdek je liever dingen zelf of lees je er liever over op blogjes?
  Ik lees vaker de dingen nadat ik ze ook zelf heb gedaan. De herkenbaarheid tijdens het lezen van zo’n blogjes vind ik leuk. Ik mijd zelfs topics waarvan ik weet dat ik ze zelf ga doen zoals het naar het schijnt mooiste pretpark ter wereld Tokyo Disney… daar lees ik nu nog een paar maand niets meer over. Ook al zie ik links en rechts foto’s verschijnen van vrienden die er nu zijn.

Mijn eerste blogstapjes waren zowat ergens in 2007 en enkele versies en enkele grote onderbrekingen later ben ik dit jaar terug uit de pauzeblokken geschoten. Aangezien mijn nieuwe stapjes op het bloggebeuren nog maar recent zijn heb ik enigszins wat moeite om 5 tot 11 mensen te nomineren. Dus geen nominaties op dit ogenblik. Ik geef mezelf eerst tijd om het bloggen vol te houden! Al ontdek ik nu wel zeer veel blogs op deze manier door iedere keer te klikken op al die genomineerden. Mensen geroepen om vragen van mij te krijgen? ;)

Update…

Even later kom ik thuis en wat staat er op tafel te blinken? Precies telepathie!

Spaghetti

3 reacties

 1. Wildcard zegt:

  Haha lekker die spaghetti :-)

  Aan m’n bureau zit ik hier ook altijd zonder schoenen aan, je bent dus niet alleen ;)
  Héél leuke antwoorden, Peter. Bedankt voor het invullen :)

Wil je iets vertellen?