Muziek van voor je geboren bent: Pulstar

Toen ik op diverse blogs leuke muziekjes tegenkwam dacht ik hé, dat is een goed idee! En dus geschiedde.

Tiny daagt je uit: muziek van vòòr je geboren werd
Noem het een tag, noem het een stokje, noem het gewoon een zot idee. Ga eens op zoek naar een liedje van een hele tijd geleden. Zo lang geleden dat je zelfs nog niet eens geboren was. Maar toch blijft het hangen, vind je het mooi of net niet – dat kan ook.
Maak er een blogje over en link deze post van mij er aan, zo leren we én andere blogs én andere nummers kennen.

Mijn werkwijze was simpel. In mijn lijst starred op Spotify ging ik gewoon op zoek naar het eerste nummer die ik tegenkwam van voor 1979: Pulstar van Vangelis (uit 1976).
Niet dat ik per se fan van synthesizer ben. Het nummer heeft echter een kleine geschiedenis. Het was namelijk lang de begin- en eindtune van de regionale ontkoppeling van Radio 2 West-Vlaanderen. Ik spreek nu van een lang vervlogen tijd toen ik nog in het lager en middelbaar zat. De radio was thuis vastgeroest op BRT2 (eigenlijk nog altijd als ik nog es thuis kom). Ik herinner me dat als zeer fijne radio, met allemaal iconische radiostemmen die al lang niet meer te horen zijn. In mijn herinnering had het zelfs iets magisch. Radiostemmen die geen gezicht hadden. Misschien dat enkele West-Vlamingen dit nog weten: de aanstekelijke lach van Peter de Groot, Wim Chielens, Maggy Van Herreweghe, Peter Hermans… en radio Erekederie! Ik vrees dat de huidige radioprogramma’s nooit meer dit niveau kunnen halen. Misschien dat ik daarom niet vaak meer naar de radio luister. Jammer eigenlijk.

De muziek zelf klinkt een beetje gedateerd…

3 reacties

 1. Y. zegt:

  Ik hou niet zo van stokjesblogjes om aan mee te doen, maar wil wel graag een muziekje met je delen. Een nummer uit 1969 (meen ik), van een bijzonder getalenteerd, depressief, inspirerend, muzikaal en mooi mens. als ik 20 jaar eerder was geboren had ik met hem willen trouwen,

  https://youtu.be/sRmHdEq_2i0

  • Nick Drake… hij laat niet meteen een belletje rinkelen… Cello daarentegen is toch een van mijn favoriete muziekinstrumenten (op luistergebied dan).

  • Y. zegt:

   Eens wat betreft cello. Maar Nick Drake is in mijn ogen wel de moeite van het uitzoeken waard. Al weet ik niet of het je smaak is.

Wil je iets vertellen?