Verloren gelegd

Toen ik daarstraks de trein in Brussel Centraal verliet zag ik dat een medetreinreiziger zijn boek had vergeten. Ik griste het van het tafeltje en hoopte dat de persoon in kwestie nog aan de deur zou staan. Die was spoorloos verdwenen. Ik stapte uit en zocht hem op het perron. Ik kreeg echter meteen wroeging. Misschien zat de boekeigenaar wel op de wc en kwam hij nog terug? Ik voelde me schuldig en liep terug. Voor mijn neus gingen de deuren dicht…

Al naar huis wandelend sloeg ik de eerste pagina open:

Dankjewel Yves! Ik ga het boek binnenkort lezen. Daarna zal ook ik hem ergens op een trein te vondeling leggen. Misschien is dit het lot van dit boek? Wie Het Derde Huwelijk van Tom Lanoye wil lezen heeft binnenkort misschien geluk op een trein tussen Brussel en Brugge.

3 reacties

 1. ElsS zegt:

  Nog voor ik de foto zag, dacht ik al “het is misschien een boek dat met opzet is achtergelaten zoals de stichting Lezen vorig jaar ook de boekenruilkasten in stations in Gent, Antwerpen en Leuven zette”. Alvast veel leesplezier!

 2. Lady Bella zegt:

  Mooi verhaal :)

  Ik zag iemand een half jaar terug zijn boek “Snijbloemen in de tuin” lezen op de trein, en het vervolgens vergeten. Hij stapte af in Bxl-Centraal. Ik liep hem achterna, en gaf hem op de roltrap zijn boek terug.
  “Ah, ik wil eigenlijk van mijn snijbloemen af, dus daarom liet ik bewust dat boek liggen. Je mag het hebben.”

  ik voelde me wat belachelijk. Moeder Theresa die een onnozel figuur slaat.
  Ik heb geen tuin. En zelf boeken achterlaten krijg ik niet over mijn hart.
  Het ligt dus nog steeds in mijn locker en ik word er elke dag mee geconfronteerd.

  • @Lady Bella
   Hebben jullie geen tombola op het werk? Dat lijkt me een geschikte prijs, in dezelfde lijn van levende kippen of slechte parfum.

Wil je iets vertellen?