Ergens in de zomer van 2014 ontstond, geheel per toeval, dit publiek geheime archief met foto’s van mensen die op zoek zijn naar hun kroten. Dat het lot hierbij een rol speelt doet niets aan het wansmakelijk idee dat mensen zomaar hun hebben en houden uit hun reukorgaan halen. Ik neem aan dat er in jouw brein rare ideeën ontstaan over deze neusoperaties. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Laat ik het dus uitleggen. Alhoewel ik misschien zelf dit fenomeen af en toe een duwtje in de rug geef. Maar ach, iedereen zijn pleziertjes. Al zal ik het buiten deze pagina niet durven toegeven.

2014-08-15 21.32.58Het is tegen mijn principes maar eerst en vooral moet ik je in een hokje laten denken. Het verhaal begint namelijk met een bende hetero’s die waarlijk een app hadden gevonden die op hun lijf geschreven staat. Iedere keer als een hetero in kwestie een biertje drinkt, checkt die dat in op die app. Op die manier kunnen zij de om het langste lijst maken en met elkaar wedijveren (Dat homo’s andere dingen hebben om zich met elkaar te meten hoeft geen betoog en heeft in deze zaak eigenlijk geen belang). Om te bewijzen dat er niet wordt gelogen en bedrogen, trekt de bierdrinker tijdens het inchecken een heuse foto met aanpalend decor om de boel geloofwaardig te houden.

Nu lijkt mijn omschrijving het fenomeen hetero belachelijk te willen maken. Niets is minder waar, want ik vond de app zo cool, dat ik onmiddellijk aan het downloaden ging toen ik de heterogemeenschap in actie zag. Ik sloeg daarmee de hokjes aan diggelen. Ik checkte mijn eerste biertje in, trok een geloofwaardigheidsfoto en ontdekte na mijn upload dat er een persoon al peuterend op mijn bewijsstuk zat. Het lot was bezegeld! Dat de pulkende K VDW uit St-T onbekend wil blijven, ga ik zeker respecteren, maar door hem of haar is deze reeks begonnen.

Iedere keer dat ik een bierfoto maak probeer ik mensen te laten poseren met vinger in de neus. Dat er af en toe mensen niet durven peuteren is een spijtige zaak, maar ik gebruik daarom ook deze pagina om ze aan de schandpaal te nagelen, zodat ze de volgende keer een iets hogere maatschappelijke druk voelen om hun vinger in een neusgat naar keuze te steken.

Deel vooral je bierconsumptie op de app, Untappd. En vergeet niet te toasten!
https://untappd.com/user/peterblanckaert

Tussen haakjes, dit is een publiek geheime pagina, enkel te bereiken via het bericht die je kreeg omdat je op een foto staat. Deze foto’s komen niet op Facebook en worden niet getagd.

 

Wil je iets vertellen?