Aan de oevers van de Samber

Downside up, upside down
Geen idee of iemand het ziet…

Mijn eerste grote wandeling van 2020 begon aan de oevers van de Samber.
De GR 412 loopt 280 kilometer van het oosten van Henegouwen naar het westen door de Samber- en Maasvallei naar Luik. Het pad verbindt de terrils, de steenbergen, in de vroegere mijnstreek van Wallonië. Een atypische GR die eerder de geschiedenis van de mens volgt dan de natuurgebieden. De GR 412 bevat bovenop het hoofdpad nog eens 120 kilometer aan lussen.
Op zondag 19 januari wandelde ik van Floreffe naar Farciennes. Ik had ook nog nooit van deze dorpen gehoord… Ik waande me soms in Engeland tussen de vele arbeidershuizen.

Het wandelrapport is te raadplegen via volgende link.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.