from genesis to revelation

[Version fgtrSS-2 Beta 44]

Annapurna Cirucuit D -36 | Derde hoogtestage

Misschien waren de heuvels in West-Vlaanderen ietwat te laag om echt te oefenen voor de Himalaya. Dus gingen we op zoek naar wat grotere bergen in ons land. Een concept die ik zelf nog niet kende kwam in mijn zoekmachine terecht toen ik wandelingen met het woord “hoogteverschil” zocht: de extratrails.

Extratrail?

Dat is in feite een bewegwijzerd parcours om veilig te kunnen traillopen. Trailrunning is een sport waarbij men loopt in een natuurlijke omgeving (bospaden, enkelsporige paden …) en vaak aanzienlijke hoogteverschillen. Wie deze sport beoefent meet zich in de eerste plaats met zichzelf en geniet volop van de ongerepte natuur.

Het ExtraTrail-Netwerk bevindt zich rond Spa, in de provincie Luik.

Op de website (https://extratrail.com/nl/) heb je keuze uit bijna 30 trails met verschillende lengtes (5 – 10 – 20 – 30 km). Daar vind je alle kaartmateriaal en te downloaden GPX-routes (die je kunt inladen in Google Maps).

Wij redeneerden dat wanneer je een trail kunt lopen, je die ook kunt wandelen. We kozen de rode trail van 23 kilometer rond Stavelot. Twee keer zijn we naar een ongelofelijke hoogte van 500 meter gewandeld. Het was ook de eerste keer dat we onze wandelstokken probeerden. Met wisselend succes overigens. Of deze wandeling een goeie oefening was voor de Himalaya moest nog blijken. Het was alleszins de moeite. Het pretpark Coo hebben we links gelaten, ook al stond daar het een en ander van rollercoastercredits


Wandelrapport

Naam: ExtraTrail Stavelot
Datum: zondag 30 september 2018
Aantal kilometer: 23,5 km
Duur: 5h 30m (11:15 – 17:30)
Startpunt: Toerismebureau Stavelot (abdij van Stavelot)
Vervoer: Cambio.
Bereikbaarheid met de trein: de trail passeert aan het station van Coo (kilometer 14) en kan van daar gestart worden.

Wandelkaart

De GPX is te downloaden op de website van ExtraTrail.