Over Peter

Hallo. Mijn naam is Peter. Ik wandel al bijna veertig drieënveertig jaar op deze wereldbol. Toch ben ik meermaals zwevend waargenomen op andere werelden. Wanneer ik niet op reis ben kun je me soms thuis vinden. Ik woon in het centrum van Brussel, samen met mijn lief. Hij is ook van het mannelijk geslacht. Dat is modern tegenwoordig. Wij zijn echter amper thuis en gaan vaak op stap met en naar vrienden. Wij bezoeken wereldsteden en trekken in ruige natuurgebieden. Dan mag ik graag foto’s nemen. Ons pretparkbezoek ligt serieus boven het gemiddelde van de doorsnee pretparkliefhebber.

Van oorsprong ben ik West-Vlaming. Ik kom daar nog iedere werkdag om er mijn brood te verdienen. Dat ik meestal pistolets eet vindt mijn werkgever geen probleem. Ik ben belast met de leiding van en controle op de uitvoering van ruilverkavelings-, landinrichtings- en natuurinrichtingsprojecten op het platteland. Deze mondvol functieomschrijving verstaat in het algemeen niemand. Mijn bureaus staan in Brugge – en Gent, de hoofdstad van West-Vlaanderen. Mijn interesse in urbanisatie, architectuur, en civiele techniek heb ik sinds ik met Lego bouw. Dat laatste doe ik trouwens nog altijd.

Omdat ik veel met de trein onderweg ben heb ik diepe zeeën van tijd om echte boeken te lezen en stukjes te schrijven. Minder plaats op de trein is er om trombone spelen. Dat doe ik thuis en in het orkest nabij mijn geboortegrond in Ieper. Televisie kijken doe ik bijna nooit. Uitzondering zijn series die ik samen met mijn lief verslind, op de bank bij gezellig kaarslicht.